Heeft u dit al gelezen?

 • Letse aanvaller Deniss Baskatovs versterkt Chiefs Leuven
 • Man aangehouden op verdenkig van poging tot doodslag
 • Dievenbende verdacht van meer dan 70 inbraken
 • Lokale politie krijgt duivels accentje
 • BeNe League ijshockey: Chiefs Leuven openen tegen Den Bosch

Recentste nieuws

 • 4e editie van Café Buurthuis Classic

  Bierbeek sport
  Op 25 mei is Korbeek-Lo de start- en aankomstplaats van de vierde editie van de Café Buurthuis Classic. Vanuit de uitvalsbasis van de wielerclub in Korbeek-lo verkennen de deelnemers de aangename (fiets)wegen in het Hageland en een klein deel van Waals-Brabant. Variatie troef met afstanden tussen 25 en 130 km. "De aangepaste begeleiding, prima uitpijling, fietsreparatiedienst en uitgebreide bevoorrading zorgen ervoor dat iedere wielrenner/toerist er een top dag van kan maken", klinkt het bij de organisatie van Team Cafe Buurthuis. Meer informatie: www.tcbproracing.com
 • Stijn Van Schoonlandt Europees directeur ITMA

  Herent andere
  Stijn Van Schoonlandt uit Veltem-Beisem (Herent) is aangesteld tot Europees directeur van de 'International Tea Masters Association' (ITMA). De gecertificeerde theesommelier en master blender heeft voortaan de leiding over de promotie-, trainings- en opleidingsprogramma's van de internationale organisatie in Europa. Het is voor het eerst dat een landgenoot een topfunctie bekleedt bij de ITMA. De 'International Tea Masters Association' (ITMA) is de absolute referentie op gebied van opleidingen rond thee.
 • Iris Hendrickx en Gilles Van der Linden met Liedrecital in de Singel

  Oud-Heverlee cultuur
  Sopraan Iris Hendrickx en tenor Gilles Van der Linden brengen een liedrecital met werken van Schubert, Schumann, Liszt, Strauss en Tosti. Het muzikale koppel uit Oud-Heverlee wordt uitzonderlijk begeleid door Helmut Deutsch, één van de meest gevraagde pianisten voor lied- en kamermuziekbegeleiding, die al meer dan 40 jaar samenwerkt met internationale sterren zoals Hermann Prey, Elisabeth Schwartzkopf, Diana Damrau, Ian Bostridge en Jonas Kaufmann. Het concert vindt plaats in de Blauwe Zaal van deSingel, Desguinlei 25, in Antwerpen op woensdag 12 april 2017 om 20 uur.
 • Aantal sociale huurwoningen in Leuven licht gestegen

  Leuven samenleving
  Het aantal beschikbare sociale huurwoningen in Leuven is de voorbije vijf jaar licht gestegen. Dijledal, de belangrijkste speler is op de sociale huurmarkt, verhuurt momenteel 3.156 woningen in Leuven. Samen met andere sociale huurmaatschappijen en het sociaal verhuurkantoor zijn er in dat in totaal 3.271. Dit is een stijging tegenover 2011 met 109 woningen en tegenover 2015 nam het aantal sociale huurwoningen toe met 202. "De toename is te danken aan enkele nieuwe projecten die de laatste jaren werden gerealiseerd. De stijging is misschien niet heel groot maar dit heeft vooral te maken met zeer grote renovatieprojecten. Van een daling zoals sommigen beweren is er eind 2016 zeker geen sprake", zegt voorzitter Fons Laeremans van Dijledal.
 • BeNe League ijshockey: Chiefs Leuven openen tegen Den Bosch

  Leuven sport
  Chiefs Leuven start zaterdagavond op papier lichtjes als favoriet aan de match tegen de Red Eagles 's Hertogenbosch (Nl). Toch beseft coach Gil Paelinck dat de ploeg uit zusterstad Den Bosch niet onderschat mag worden.
 • "Incassobedrijven geven directe zuurstof aan economie"

  Leuven andere
  Het voorbije jaar hebben Belgische incasso-ondernemingen niet minder dan 174 miljoen euro teruggevorderd namens hun cliënten. Dit komt overeen met het financieren van 3.470 banen voor een jaar (50.000 euro per arbeidsplaats per jaar)."De incassobedrijven zorgen dus via minnelijke invordering voor directe zuurstof in de economie", klinkt het bij het BVI (Belgische Vereniging van Incasso-ondernemingen)
 • Minipaardenevenement equus is aan vijfde en laatste editie toe

  Aarschot sport
  Equus 2016 is toe aan de vijfde editie van hun familie- en kindvriendelijk regionaal paardenevenement. Deze lustrumeditie zal eveneens de laatste zijn. Het mag deze keer dus nog allemaal net iets meer én feestelijker zijn. Traditiegetrouw verwacht de organisatie in Rillaar ongeveer honderd miniatuurpaardjes in de wedstrijdring voor de miniatuurpaardenshow.
 • Letse aanvaller Deniss Baskatovs versterkt Chiefs Leuven

  Leuven sport
  Met Deniss Baskatovs (23) hebben de Leuven Chiefs alvast een eerste toptransfer binnen voor het nieuwe seizoen. De Letse aanvaller verdedigde het voorbije seizoen de kleuren van de Kemphanen Eindhoven en was in de BeNe League goed voor 15 goals en 30 assists. De Leuvenaars hopen met Baskatovs de playoffs in de BeNe League te bereiken.
 • Man aangehouden op verdenkig van poging tot doodslag

  Leuven veiligheid
  Een 31-jarige man uit Herent is op woensdag 15 juni aangehouden door de onderzoeksrechter in Leuven op verdenking van poging tot doodslag. De man had op dinsdagavond rond 17.30u een 28-jarige man uit Hoegaarden aangevallen in de Diestsestraat in Leuven. De twee mannen hadden om een onbekende reden een korte discussie ter hoogte van een hamburgerrestaurant aan het begin van de straat.
 • LAAD MEER BERICHTEN
Regiopunt News Agency
Regiopunt GCV

Kruisbooglaan 9
3210 Linden (Lubbeek)
www.Regiopunt.be
KBO   0848.449.595
IBAN  BE62 7340 3499 3161
BIC    KREDBEBB